Kunt u in Den Haag met rugklachten beter naar een chiropractor of een fysiotherapeut gaan?

Beide bieden hele goede zorg, maar wat is het verschil tussen de twee? En welke van de twee past het best bij rugklachten?

Contact opnemen

Kunt u in Den Haag met rugklachten beter naar een chiropractor of een fysiotherapeut gaan?

Het is altijd lastig om verschillende zorgprofessionals met elkaar te vergelijken. Want beide kunnen heel goede zorg bieden. Zowel appels als peren zijn gezond immers. Op dezelfde manier kunnen ook verschillende zorgprofessionals goed zijn voor uw gezondheid.

Toch zijn er verschillen. Deze verschillen gaan niet over het wel of niet bieden van goede zorg, maar deze gaan over welke zorg het beste past bij specifieke problemen. Rugklachten zijn bij uitstek het domein van de chiropractor, waarbij een revalidatie na een enkeltrauma weer meer bij een fysiotherapeut past.

Wij vertellen u in dit artikel om welke redenen wij zoveel tevreden klanten hebben die hier kwamen met rugklachten.

Contact opnemen

De verschillende achtergronden van chiropractoren en fysiotherapeuten

Zowel de fysiotherapeut als de chiropractor hebben een grondige anatomische kennis. De fysiotherapeut heeft deze opgedaan tijdens een vierjarige hbo-opleiding, een chiropractor heeft meestal een vijfjarige universitaire opleiding achter de rug. Beide zorgverleners weten dus het nodige van het menselijke lichaam. 

Maar waar de fysiotherapeut ook veel aandacht heeft besteed aan revalidaties na sportblessures, is de aandacht van de chiropractor vooral gegaan naar de wervelkolom. Deze is immers de kern van ons lichaam en biedt niet alleen stabiliteit, maar herbergt ook nog eens een groot deel van onze zenuwen.

Om deze reden neemt de wervelkolom een zeer prominente plaats in bij de opleiding van een chiropractor. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat de opleiding van een chiropractor gefocust is op de rug en de zenuwen rondom de rug. Dit zorgt ervoor dat de chiropractor een absolute expert is op het gebied van rugklachten en veel aandacht heeft voor verstoringen van het zenuwstelsel. Dit laatste is vaak een onderdeel van het probleem bij rugklachten. 

De juiste keuze voor uw klachten

Rugklachten kunnen bijzonder vervelend zijn, helemaal wanneer deze lang aanhouden. De keuze voor de juiste behandelaar kan dan ook een grote invloed op uw welzijn hebben.

Een fysiotherapeut is erg bedreven in zorg bij klachten door spieren of blessures. Dus wanneer u tijdens een training uw rug bezeerd, dan kan een fysio een logische keuze zijn.

Maar wanneer u klachten heeft die regelmatig terugkomen of die al lang aanwezig zijn, dan is de kans groot dat er structurele problemen met u wervelkolom zijn. In die gevallen wilt u in contact komen met iemand die volledig is gericht op de wervelkolom en die ieder aspect van deze structuur kent.

Zeker wanneer het gaat om (mogelijke) klachten van het zenuwstelsel zoals een hernia of zenuwbeknelling rondom de wervelkolom. Iedereen kent wel de hernia, waarbij een tussenwervelschijf op een rugzenuw drukt. Dit is een voorbeeld van een rugklacht, die sterkt gerelateerd is aan de werking van zenuwen. Hiermee is het een mooi voorbeeld van een casus waarbij de opleiding en expertise van een chiropractor perfect aansluit bij de oorzaak van het probleem.

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een nieuwe klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

    Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

    nl_NL