Zorg van uw chiropractor bij klachten door spit

Jaarlijks zijn er ruim 500.000 Nederlanders die last krijgen van rugklachten. Een van de meest voorkomende klachten aan de rug is spit. Bij klachten door spit, heeft u last van hevige pijn in de onderrug die uw bewegingsmogelijkheden aanzienlijk beperkt.

Een kundige chiropractor kan uw pijn verlichten en u ondersteunen bij de terugkeer naar het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Bent u benieuwd hoe de zorg van onze chiropractors in Den Haag eruitziet? Op deze blog leest u hier meer over.

Contact opnemen

Wat is spit?

Spit, ook wel bekend als lumbago, is een verzamelnaam voor hevige pijn in de onderrug. Deze pijn ontstaat in de meeste gevallen plotseling na het uitvoeren van een verkeerde beweging of het overbelasten van de rug. 

Spit kan plotseling op een ochtend aanwezig zijn zonder dat hier direct iets aan voorgevallen is. In sommige gevallen ontstaat spit geleidelijk. 

Bij spit voelt de rug erg stijf aan en beweging van de rug heeft vaak hevige pijnscheuten tot gevolg. De pijn is stekend en men spreekt vaak van het ‘in de rug schieten’ van de pijn. 

Deze stekende pijn gaat na verloop van tijd over in langdurige pijn in de onderrug. De pijn kan vanuit de onderrug uit gaan stralen naar de billen en bovenbenen.

De oorzaken van spit

Spit is een vorm van aspecifieke rugpijn. Dat wil zeggen dat de klachten door spit geen duidelijk aanwijsbare oorzaak hebben, maar ontstaan door een combinatie van meerdere factoren. 

Deze factoren zorgen voor een disbalans tussen de verschillende structuren in de onderrug, waardoor klachten ontstaan. 

Factoren die de kans op het ontstaan van spit vergroten zijn: overbelasting van de rug, het langdurig aannemen van een verkeerde houding en stress. Ook aandoeningen als artrose of een hernia kunnen een risicofactor zijn voor het ontstaan van spit.

Zorg van uw chiropractor bij klachten door spit

Heeft u last van een stekende pijn in uw onderrug en wilt u hier graag vanaf? Chiropractie kan u hierbij helpen! 

Chiropractoren hebben veel kennis over de wervelkolom en het zenuwstelsel en zijn daarom gespecialiseerd in het behandelen van klachten die kunnen ontstaan bij een disbalans hiervan.

De intake

De eerste afspraak bij de chiropractor zal bestaan uit een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen uw klachten uitvoerig besproken worden en stelt de behandelaar vragen over bijvoorbeeld de mate waarin u fysiek actief bent en de klachten die u in het dagelijkse activiteiten beïnvloedt. 

Deze informatie kan de behandelaar helpen in het vaststellen van de diagnose en het opstellen van het behandeltraject. 

Naast het vraaggesprek voert de chiropractor tijdens de intake een lichamelijk onderzoek uit om de ernst van uw klachten vast te stellen en informatie in te winnen over de conditie van uw rug. In de meeste gevallen zullen wij ook een chiropractische scan uitvoeren, om extra informatie te verzamelen.

Het behandeltraject

Op basis van de informatie vanuit het intakegesprek, stelt de chiropractor een behandeltraject op. Tijdens de behandelingen bij de chiropractor, zal de behandelaar handmatige druktechnieken toepassen. 

Deze druktechnieken worden ook wel manipulaties of mobilisaties genoemd en zijn methoden om de disbalans in uw wervelkolom te corrigeren. Door deze correcties krijgt het lichaam de mogelijkheid om te herstellen. 

Naast het toepassen van de manipulaties, kan de chiropractor u ook oefeningen aanbevelen die de rug sterker en beweeglijker maken om zo uw klachten te verminderen. Daarnaast zal de chiropractor u adviezen meegeven die uw herstel kunnen bevorderen. 

Chiropractie Den Haag bij rugklachten

Herkent u klachten die horen bij spit? Blijf hier niet langer mee rondlopen. De chiropractoren van Chiropractie Den Haag helpen u graag bij het verminderen van uw pijn, zodat u uw dagelijkse activiteiten zo snel mogelijk weer kunt oppakken. 

U kunt een afspraak maken door ons te bellen, te mailen of door het contactformulier op de site in te vullen.

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een bestaande klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

    Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

    nl_NL