Chiropractische zorg bij artrose in de schouder: Een natuurlijke geneeswijze

Artrose, ook wel bekend als osteoartritis, is een veel voorkomende gewrichtsaandoening die vooral mensen boven de 50 jaar treft. Het is een degeneratieve gewrichtsziekte waarbij het kraakbeen in de gewrichten geleidelijk afbreekt, wat leidt tot pijn, stijfheid en een verminderd bewegingsbereik.

De schouder is een van de gewrichten die vaak door artrose wordt aangetast, wat aanzienlijke beperkingen kan veroorzaken in het dagelijks leven. Chiropractische zorg biedt een natuurlijke benadering om de symptomen van schouderartrose te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Wij vertellen graag waarom chiropractie zo krachtig is!

De impact van artrose op de schouder

Artrose in de schouder kan zich uiten door pijn, zwelling en een verminderd bewegingsbereik. Deze symptomen kunnen de alledaagse activiteiten, zoals het optillen van voorwerpen, het aankleden, en zelfs slapen, flink belemmeren.

Traditionele behandelingen voor schouderartrose zijn pijnstillers, ontstekingsremmers en in ernstige gevallen chirurgische ingrepen. Deze behandelingen onderdrukken echter vooral de klachten, of zijn erg invasief.

Het is daarom logisch dat veel mensen zoeken naar minder invasieve en meer natuurlijke behandelingen, zoals chiropractische zorg.

Hoe werkt chiropractische zorg

Chiropractische zorg richt zich op het verbeteren van de gezondheid van onder andere het bewegingsapparaat door middel van manuele technieken.

Chiropractoren gebruiken hun handen om gewrichten en wervelkolom te manipuleren, met als doel de beweeglijkheid te verbeteren, pijn te verminderen, en de algehele functie van het lichaam te optimaliseren.

Ook het zenuwstelsel is een belangrijk deel van de therapie, want in veel gevallen zijn er blokkades of subluxaties die de werking van het zenuwstelsel verminderen of ontregelen.

Bij de behandeling van schouder artrose zal een chiropractor verschillende technieken gebruiken. Hiermee willen we de symptomen te verlichten en de progressie van de ziekte vertragen.

Specifieke chiropractische technieken bij schouderartrose

Vanzelfsprekend is de basis altijd een gesprek met daarna een grondig lichamelijk onderzoek, in veel gevallen aangevuld met een chiropractische scan. Dit geeft niet alleen een beeld van de klachten, maar vooral ook van de oorzaak van de aandoening en eventuele betrokken factoren.

Bij de behandeling van artrose in de schouder kan een chiropractor hierna een combinatie van technieken toepassen:

Gewrichtsmanipulatie: Dit is het voorzichtig manipuleren van de schouder om de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen.

Deze techniek helpt om vastzittende gewrichten los te maken en de circulatie van synoviale vloeistof te bevorderen, wat essentieel is voor de smering en voeding van het gewricht!

Mobilisatietechnieken: Deze technieken zijn gericht op het geleidelijk verbeteren van de bewegingsvrijheid van het schoudergewricht. Dit kan het strekken en bewegen van de schouder omvatten om stijfheid te verminderen en de flexibiliteit te vergroten.

Spierontspanning: Chiropractoren kunnen ook technieken toepassen om de omliggende spieren te ontspannen en te versterken. Dit helpt niet alleen bij het verlichten van pijn, maar ook bij het ondersteunen van het gewricht en het verbeteren van de algehele schouderfunctie.

Oefeningen en houdingsadvies: Naast hands-on technieken, zal een chiropractor vaak specifieke oefeningen en houdingsadviezen geven die u thuis kunt doen om de resultaten van de behandelingen te ondersteunen en te behouden.

Voordelen van chiropractische zorg bij schouderartrose

Chiropractische zorg biedt verschillende voordelen voor mensen met schouderartrose. Ten eerste is het een niet-invasieve en natuurlijke behandelingsoptie. Dit betekent dat het weinig risico’s en bijwerkingen met zich meebrengt in vergelijking met medicijnen of chirurgie.

Bovendien richt Chiropractische zorg zich op het verbeteren van de algehele gezondheid en functie van het bewegingsapparaat. Iets wat sterk kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit op lange termijn.

Door regelmatige chiropractische behandelingen kunt u een vermindering van pijn en stijfheid ervaren, een verbeterde bewegingsvrijheid krijgen en uw algehele gezondheid verbeteren.

Bovendien kan chiropractische zorg helpen om verdere slijtage van het gewricht te voorkomen door het verbeteren van de gewrichtsfunctie en het versterken van de omliggende spieren.

Chiropractische zorg bij artrose in de schouder in Den Haag

Chiropractische zorg kan een effectieve en natuurlijke behandeling bij artrose in de schouder. Door gebruik te maken van verschillende manuele technieken, oefeningen en houdingsadviezen, kunnen onze Chiropractors u helpen om de schouder artrose te verlichten en de algehele functie van het gewricht te verbeteren.

Onze praktijk in Den Haag heeft meerdere ervaren Chiropractoren, zij staan voor u klaar!

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een bestaande klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

    Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

    nl_NL