Chiropractische zorg bij een bewegingsbeperking van de schouder

Een bewegingsbeperking van de schouder kan flinke gevolgen hebben voor uw dagelijks leven, variërend van lichte ongemakken tot ernstige pijn. Deze beperking kan uw vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren ernstig belemmeren. 

Chiropractie biedt een krachtige behandeling van musculoskeletale aandoeningen, waaronder bewegingsbeperkingen van de schouder.

In dit artikel bespreken we wat een bewegingsbeperking van de schouder inhoudt en hoe Chiropractie hierbij kan helpen. Onze Chiropractie praktijk in Den Haag staat dan ook voor u klaar.

Wat is een bewegingsbeperking van de schouder?

Een bewegingsbeperking van de schouder wordt gekenmerkt door een verminderd bewegingsbereik. Dit kan zich uiten in problemen bij het optillen van de arm, het draaien van de schouder of het uitvoeren van dagelijkse taken. 

Deze beperkingen kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder trauma, ontstekingen, degeneratieve aandoeningen zoals artrose, overbelasting van de schouderspieren of een slechte houding.

In dit artikel richten we ons op twee specifieke aandoeningen die vaak leiden tot bewegingsbeperkingen van de schouder: schouder impingement en frozen shoulder.

Schouder impingement en een bewegingsbeperking van de schouder

Bij een schouder impingement raken bepaalde weefsels, zoals spieren, pezen, slijmbeurzen en gewrichtskapsels, bekneld in het schoudergewricht. 

Deze inklemming vindt plaats tussen de schouderkop en het schouderdak, en klachten treden vaak op wanneer de arm naar boven wordt bewogen. De pijn die hierdoor ontstaat, leidt vaak tot het vermijden van schouderbewegingen, wat de beperking verergert.

Frozen shoulder en een bewegingsbeperking van de schouder

Een frozen shoulder, letterlijk een bevroren schouder, begint met pijn en leidt later tot bewegingsbeperkingen. 

Het herstel van een frozen shoulder verloopt in drie fasen: de bevriezende fase, waarin pijn de voornaamste klacht is; de bevroren fase, waarin de pijn afneemt maar de stijfheid blijft; en de ontdooiende fase, waarin de pijn geleidelijk verdwijnt en de bewegingsbeperkingen afnemen.

Hoe kan chiropractie helpen?

Chiropractie kan effectief zijn bij de behandeling van schouderbewegingsbeperkingen. Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Onze specialisten richten zich specifiek op het herstellen van de functie van gewrichten en spieren, met bijzondere aandacht voor de coördinatie en spierkracht van de schoudergordel, wat helpt om pijn te verminderen.

Na een grondig onderzoek stelt de chiropractor een diagnose en ontwikkelt een passend behandelplan. Dit omvat vaak het corrigeren van blokkades door middel van mechanische impulsen, druk- of trekbewegingen. 

Nadat het onderliggende probleem is aangepakt, richt de behandeling zich ook op het voorkomen van toekomstige klachten om de algehele gezondheid te optimaliseren.

Een behandeling bij schouderklachten bij Chiropractie Den Haag

Bij Chiropractie Den Haag bestaat ons behandelplan uit verschillende fasen die kunnen variëren, afhankelijk van uw situatie en klacht. Het intakegesprek met onderzoek, dat 30 tot 45 minuten duurt, is bedoeld om de oorzaak van uw klacht te onderzoeken en de beste aanpak te bepalen.

De volgende fase, de verlichtingsfase, richt zich op het verlichten van pijn door middel van mechanische impulsen en schouderoefeningen. 

Hierna volgt de stabiliseringsfase, waarin de spieren en banden de tijd krijgen om zich aan te passen aan de nieuwe stand, hoewel de vooruitgang in deze fase langzamer kan verlopen dan in de beginfase.

De laatste fase is de onderhoudsfase. Hierbij zorgen wij ervoor dat de klachten niet terugkeren. Tijdens deze laatste fase streven wij naar een optimale gezondheid door uw lichaam herhaaldelijk te controleren.

Kom naar de praktijk voor verlichting van uw klachten!

Onze praktijk beschikt over de meest recente kennis, nieuwste apparatuur en chiropractische technieken die wij inzetten om uw gezondheid te verbeteren. 

Blijf niet langer rondlopen met uw klachten en neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Wij staan klaar om u te helpen bij uw herstel!

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een bestaande klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

    Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

    nl_NL