Kan ik zomaar naar een chiropractor?

Het idee om een chiropractor te bezoeken roept soms vragen op. Want kunt u zomaar een naar een chiropractor of heeft u een verwijzing nodig?

Bij Chiropractie Den Haag willen we deze vraag en andere vragen graag beantwoorden om eventuele twijfels weg te nemen en u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Want wij vinden als chiropractor in Den Haag dat goede zorg voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Onze Chiropractie praktijk in Den Haag is vrij toegankelijk zonder verwijzing

Het goede nieuws is dat u zonder verwijzing van uw huisarts naar de chiropractor kunt gaan. Chiropractie valt onder de direct toegankelijke zorg, wat betekent dat u zelf kunt beslissen om een afspraak te maken. 

Dit maakt het eenvoudiger en sneller om de zorg te krijgen die u nodig heeft. Vooral als u last heeft van acute klachten zoals rugpijn, nekpijn of hoofdpijn, kan een snelle behandeling door een chiropractor verlichting bieden.

Onze praktijk richt zich op het bieden van toegankelijke en effectieve zorg. Tijdens uw eerste consult voert de chiropractor een grondig onderzoek uit om uw klachten in kaart te brengen en een passend behandelplan op te stellen. Dit consult omvat een uitgebreide intake, een lichamelijk onderzoek en soms aanvullende diagnostische tests. 

Op basis hiervan kan de chiropractor een diagnose stellen, waarna een gerichte behandeling gestart kan worden.

Wat kunt u verwachten tijdens uw eerste bezoek?

Bij uw eerste bezoek aan de chiropractor van onze Haagse praktijk kunt u verwachten dat er veel aandacht wordt besteed aan uw medische geschiedenis en huidige klachten. 

De chiropractor zal vragen stellen over uw symptomen, levensstijl en eventuele eerdere behandelingen. Vervolgens wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd waarbij de chiropractor uw houding, bewegingsbereik en eventuele pijnpunten onderzoekt.

Op basis van deze informatie stelt de chiropractor een diagnose en bespreekt hij of zij met u het behandelplan. Dit plan kan verschillende technieken en benaderingen omvatten, zoals spinale manipulatie, mobilisatie, oefeningen en advies over houding en ergonomie. 

Het doel is om niet alleen uw symptomen te verlichten, maar ook de onderliggende oorzaken aan te pakken en toekomstige problemen te voorkomen. Dit voorkomt dat de klachten in de toekomst terugkomen.

Veiligheid en effectiviteit van chiropractische zorg

Een veelvoorkomende vraag is of chiropractische behandelingen veilig zijn. De veiligheid en effectiviteit van chiropractie zijn goed gedocumenteerd. Chiropractors zijn hoogopgeleide zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de diagnose en behandeling van neuromusculoskeletale aandoeningen. We gebruiken evidence-based technieken om pijn te verminderen en de functie van het bewegingsapparaat te verbeteren.

Voor mensen met specifieke gezondheidsproblemen, zoals osteoporose of ernstige artritis, is het belangrijk om deze te bespreken met de chiropractor. 

In sommige gevallen kan de chiropractor aanraden om met een arts te overleggen. Bij Chiropractie Den Haag staat uw veiligheid altijd voorop, we werken daarom samen met andere zorgverleners indien nodig.

Wanneer is het verstandig om een chiropractor te bezoeken?

Chiropractie kan effectief zijn voor een breed scala aan klachten en aandoeningen. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen om direct een afspraak te maken:

 • Rugpijn
 • Nekpijn
 • Hoofdpijn en migraine
 • Sportblessures
 • Hernia
 • Ischias
 • Houdingsproblemen
 • Gewrichtspijn

Daarnaast kan chiropractie ook preventief werken. Regelmatige behandelingen kunnen helpen om uw lichaam in optimale conditie te houden en de kans op blessures en pijnklachten te verminderen. 

Dit is nuttig voor mensen met fysiek intensieve banen of sporters. Maar iedereen die zijn of haar gezondheid belangrijk vindt, is aan het goede adres bij een chiropractor.

Is een verwijzing belangrijk voor een vergoeding door zorgverzekeraars?

Veel zorgverzekeraars vergoeden Chiropractische behandelingen (gedeeltelijk), afhankelijk van uw polis. Het is raadzaam om uw verzekeringspolis te raadplegen of contact op te nemen met uw verzekeraar om te achterhalen welke dekking u heeft.

Bij Chiropractie Den Haag helpen we u graag met de administratieve afhandeling en kunnen we u informeren over de mogelijkheden.

U kunt dus zonder verwijzing naar een chiropractor, dit heeft geen gevolgen voor de vergoeding door een zorgverzekeraar. Bij Chiropractie Den Haag bieden we deskundige zorg die direct toegankelijk is, zodat u snel geholpen kunt worden bij uw klachten. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar om u te helpen op weg naar een pijnvrij en gezond leven.

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een bestaande klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

  Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

  nl_NL