Als chiropractoren in Den Haag willen wij u helpen bij aanhoudende nekklachten

Uit cijfers blijkt dat ongeveer twee derde van de Nederlanders in hun leven wel eens te maken krijgt met nekklachten.* Soms zijn deze klachten van korte duur, maar bij 14% van de mensen blijven deze klachten aanhouden. 

Dit is erg vervelend en kan hinderlijk zijn in het uitvoeren van bewegingen, waardoor dagelijkse activiteiten lastig worden om te blijven doen. Heeft u last van aanhoudende nekklachten en wilt u hier graag vanaf? 

De chiropractoren in Den Haag helpen u hier graag bij! In deze blog leest u meer over de ontstaanswijze van aanhoudende nekklachten en de werkwijze die onze chiropractoren toepassen om u van uw klachten af te helpen.

Contact opnemen

Wanneer spreken we van aanhoudende nekklachten?

Nekklachten zijn in de meeste gevallen kortdurend en gaan vanzelf weer over. Soms is dit helaas niet het geval en houden de klachten gedurende een lange tijd aan. We spreken van chronische nekklachten wanneer u langer dan 3 maanden onafgebroken last heeft van klachten in de nek.

Pijn is de voornaamste klacht wanneer u last heeft van nekproblematiek. Deze pijn kan stekend of zeurend zijn en wordt vaak erger bij het bewegen van de nek. In sommige gevallen straalt de pijn uit naar nabijgelegen gebieden, zoals het hoofd, de schouder of de arm. Naast pijnlijk kan de nek ook stijf zijn waardoor u minder goed kunt draaien met uw hoofd.

De oorzaken van aanhoudende nekklachten

De voornaamste oorzaak van nekklachten is overbelasting. Bij overbelasting is de belasting op een structuur in de nek, zoals een spier, gewricht of tussenwervelschijf, hoger dan dat deze structuur aankan. Hierdoor beschadigt de structuur, waardoor nekklachten optreden. 

Overbelasting kan op verschillende manieren ontstaan, zoals door een ongeluk, een verhoogde spierspanning door bijvoorbeeld stress of kou, of door het aannemen van een verkeerde houding. 

Ook aandoeningen als een hernia, artrose, botontkalking of wervelverschuivingen kunnen ten grondslag liggen aan het ontstaan van aanhoudende nekklachten. 

Wanneer de beschadigde structuren in de nek structureel overbelast blijven en/of niet adequaat behandeld worden, is de kans groot dat de klachten niet vanzelf overgaan en aanhouden. Zo komt het vaak voor dat mensen met nekklachten bewegingen gaan vermijden, waardoor de belastbaarheid van de nek minder wordt en deze sneller overbelast is. 

Een behandeling bij de chiropractor kan daarom erg voordelig zijn in het versnellen van uw herstelproces. Het lichaam kan hierdoor sneller op een natuurlijke wijze herstellen van de nekklachten. 

Chiropractie is effectief in het verminderen van nekklachten

Heeft u al een lange tijd last van nekklachten? Dan is een effectieve behandeling essentieel om van uw klachten af te komen. De behandeltechnieken die binnen de chiropractie worden gebruikt bieden een oplossing bij aanhoudende nekklachten.

Het kennismakingsgesprek

Om tot het juiste en meest passende behandeltraject voor u te komen, zal de chiropractor eerst een kennismakingsgesprek met u inplannen. Tijdens dit kennismakingsgesprek stelt de behandelaar vragen over de ernst van uw klachten en wanneer deze zijn ontstaan. Daarnaast vraagt de chiropractor naar uw doelen voor de behandeling, zodat deze informatie mee kan worden genomen in het opstellen van het zorgplan. Tot slot voert de behandelaar een lichamelijk onderzoek uit om meer te weten te komen over de onderliggende oorzaken van uw klachten en de mate waarin het uw beweegpatroon belemmert.

Het zorgplan

Aan de hand van de ingewonnen informatie wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld die aansluit bij uw beweegmogelijkheden en doelen. Dit verhoogt de effectiviteit van het behandelplan. 

Tijdens de behandelingen zal de chiropractor behandeltechnieken toepassen die de balans tussen de structuren in de nek verbeterd, waardoor uw klachten verminderen. Ook kan chiropractor u oefeningen meegeven die de belastbaarheid en beweeglijkheid van de nek verbeteren. 

Daarnaast heeft de chiropractor een adviserende rol en kan de behandelaar vragen beantwoorden over bijvoorbeeld de mate waarin u uw nek kunt belasten. 

Chiropractie Den Haag staat voor u klaar!

Bij Chiropractie Den Haag wordt u geholpen door ervaren en professionele chiropractoren die u graag helpen bij het verminderen van uw klachten en het behalen van uw persoonlijke doelen. Neem daarom contact met ons op wanneer u last heeft van (aanhoudende) nekklachten. 

Wij staan voor u klaar!

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een bestaande klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

    Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

    nl_NL