Chiropractie bij klachten door een ischias

In Nederland hebben veel mensen last van lagerugpijn of zenuwpijn in dit gebied. De laatste jaren is dit aantal alleen maar toegenomen, doordat we steeds inactiever worden en veel mensen een zittend beroep hebben.

Ongeveer 12 tot 27% van de mensen krijgt last van ischiasklachten. Meestal ontstaan dit soort klachten als iemand tussen de 30 en 50 jaar oud is. Vrouwen hebben een grotere kans om ischiasklachten te krijgen tijdens hun zwangerschap, omdat de ligamenten rond de gewrichten dan soepeler worden waardoor er meer ruimte in het gewricht ontstaat. 

In dit artikel wordt meer informatie gegeven over wat ischias is, welke symptomen bij ischiasklachten kunnen horen en hoe chiropractie hierbij kan helpen.

Contact opnemen

Wat is ischias?

Ischias is een aandoening die bestaat zenuwpijn welke veroorzaakt wordt door druk op of irritatie van de nervus ischiadicus. De nervus ischiadicus is de langste zenuw van ons lichaam en loopt vanaf de lendenwervels tot aan de voet en stuurt spieren aan in de heupregio en in het been. 

Bij ischias wordt de pijn veroorzaakt door druk op de wortels van de zenuw. Een van de meest voorkomende oorzaken hiervan is een rughernia.

Andere veelvoorkomende oorzaken waardoor er druk op de zenuw komt of de zenuw geïrriteerd raakt zijn bijvoorbeeld veel zitten/liggen, overbelasting van de bil of rug, een inactieve leefstijl en chronische stress.

Wat zijn veelvoorkomende symptomen bij ischiasklachten?

Zenuwpijn staat bekend als een scherpe, stekende, brandende pijn. De pijn bij ischias wordt vaak beschreven als een constant zeurende pijn, maar ook als een scherpe pijn die er af en toe in kan schieten. De pijn is vaak het hevigst in de rug, maar het kan voorkomen in het gehele gebied waar de nervus ischiadicus doorheen loopt.  

Verder kan de pijn uitstralen naar de bil en het been. Hiernaast kunt u last hebben van een tintelend of dof gevoel in één of beide benen en voeten. Ook kan de kracht in het been waar de pijn naar uitstraalt, verminderd zijn en het kan pijnlijk zijn om dit been op te tillen of te strekken.

Verder kunnen de reflexen in de knieën en enkels wat verminderd zijn als gevolg van ischias.

Hoe kan chiropractie helpen bij klachten door een ischias?

Een chiropractor kan klachten bij ischias verminderen door manipulaties van gewrichten of door andere impulsen op het lichaam aan te brengen. Een veelgebruikte manipulatie die een chiropractor uit kan voeren, is het ‘kraken’ van gewrichten. 

Hierbij wordt er druk of rek uitgeoefend op een gewricht waarbij de stand van het gewricht hersteld wordt. Wanneer er druk of rek wordt uitgeoefend kan er wat lucht vrijkomen uit het gewricht, wat het ‘krakende’ geluid geeft. 

Ook kan de chiropractor bijvoorbeeld rek uitoefenen op spieren met een te hoge spierspanning, waardoor de spierspanning wat kan verminderen en er hierdoor meer ruimte ontstaat voor zenuwen die er langs of onder lopen. 

De behandeling die de chiropractor zal kiezen is natuurlijk afhankelijk van waar de pijn zit en waar u het meest last van heeft.

Chiropractie bij klachten door een ischias bij Chiropractie Den Haag

Herkent u bovenstaande klachten en weet u niet hoe u van uw klachten af kan komen? Onze chiropractors bij Chiropractie Den Haag zullen door middel van een anamnese en lichamelijk onderzoek bekijken wat de oorzaak van de klachten is en waar de pijn precies vandaan komt. 

Daarna zullen we u een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. Tijdens het hersteltraject wordt u begeleid om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. 

Neem contact op met Chiropractie Den Haag als u vragen heeft of voor het maken van een afspraak!

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een bestaande klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

    Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

    nl_NL