Waarom komen er zoveel mensen naar onze chiropractie praktijk in Den Haag?

Sommige mensen hebben een verkeerd beeld bij wat chiropractoren doen. Er wordt namelijk soms gedacht dat wij wervels verschuiven, om zo klachten te behandelen.

Dit is eigenlijk niet wat wij doen. Vaak is de zorg die wij bieden wel gericht op de rug en de wervels, maar deze is veel subtieler. Wij verschuiven geen wervels, maar wij zorgen ervoor dat deze in balans staan. Hierdoor wordt de druk in de rug evenredig verdeeld en hebben alle structuren voldoende ruimte.

Dit zorgt ervoor dat er geen compensatie nodig is en dat er geen structuren in de knel zitten. Hierdoor kunnen alle lichaamsdelen hun functies goed uitvoeren en zijn er geen verstoringen. 

Mensen komen dus niet naar onze praktijk om een klacht te laten behandelen, zij komen bij ons omdat onze chiropractie praktijk in Den Haag hen helpt bij het optimaal en gezond laten functioneren van hun lichaam.

Contact opnemen

De essentie van chiropractie: Een volledig gezond functionerend lichaam

Het is u misschien wel eens opgevallen dat chiropractoren nooit praten over medicatie. Dit komt doordat wij in veel gevallen mogelijkheden zien om het lichaam zelf in staat te stellen om te genezen.

U kunt bijvoorbeeld middelen slikken om uw bloeddruk te verlagen. Dit kan zelfs heel verstandig zijn. Maar is het niet veel mooier om de oorzaak van de hoge bloeddruk aan te pakken? Dit is misschien wel een verstoorde werking van de nieren of een bepaald leefpatroon dat specifiek voor u ongezond is.

Wij zeggen dus niet dat die middelen tegen een hoge bloeddruk onnodig zijn. Wel is er door onze natuurlijke manier van zorg, vaak meer mogelijk dan veel mensen weten.

Chiropractie wil u dus helpen om uw lichaam zo gezond mogelijk te laten functioneren, zonder verstoringen, blokkades, compensatiemechanismen of overbelasting.

De grote is vraag is dan natuurlijk: Hoe doen chiropractoren dit?

Chiropractische zorg is feitelijk het creëren van goede omstandigheden

Natuurlijk is onze zorg complex, niet voor niets hebben alle chiropractoren in onze Haagse praktijk een jarenlange universitaire studie achter de rug. Tijdens deze studie hebben we allemaal een enorme kennis opgebouwd van anatomie en orgaansystemen. 

Kennis en ervaring over de samenwerking tussen verschillende lichaamsdelen en lichaamsfuncties is, in combinatie met de aansturing hiervan door het zenuwstelsel, essentieel voor een goed begrip van gezondheid. 

Wat wij met deze kennis en kunde doen, is het bevorderen van uw gezondheid door uw lichaam in staat te stellen optimaal te functioneren. Dat betekent heel kort door de bocht, dat alle processen door de juiste lichaamsdelen worden uitgevoerd en dat alle lichaamsdelen op een goede manier worden belast.

U kunt bijvoorbeeld schrijven met zowel een pen als met een potlood. Maar wanneer u snel iets wilt kunnen corrigeren, dan pakt u een potlood. Wanneer de boodschap een tijd zichtbaar met blijven, dan kiest u de pen. 

Wij willen er op dezelfde manier voor zorgen dat de juiste organen, structuren of systemen worden ingezet bij het uitvoeren van een taak. Daarnaast is het belangrijk dat die organen of structuren dan ook in staat worden gesteld om de taak uit voeren.

Wat doet een chiropractor precies?

Wij willen dat u geen last heeft van verstoringen, subluxaties, overbelasting of compensaties. 

Het zenuwstelsel stuurt alle systemen in ons lichaam aan. Het is dus essentieel dat alle zenuwen ongestoord door het lichaam kunnen lopen. Wij hebben dan ook veel aandacht voor de wervelkolom, omdat hier veel zenuwen lopen die vanuit het ruggenmerg naar organen of lichaamsdelen lopen. Wanneer deze onvoldoende ruimte hebben, kan de functie verstoord raken. Wij noemen dit een subluxatie.

Het lichaam kan een bepaalde hoeveelheid belasting aan. Wanneer het lichaam zwaarder wordt belast, dan kan er schade en/of klachten ontstaan. Wij waken er dus voor dat uw lichaam en de lichaamsfuncties niet zwaarder worden belast dan dat zij aankunnen. Dit kan betekenen dat wij u helpen bij uw houding, manier van bewegen, intoxicaties of andere vormen van overbelasting.

Omdat het lichaam zelf ook niet wil dat structuren overbelast raken, kunnen er allerlei compensaties optreden. Er worden andere systemen ingeschakeld om te helpen. Dit is op de korte termijn vaak prettig, maar dit is schadelijk op de lange termijn. Wij willen u dus helpen zodat er geen compensaties nodig zijn.

Chiropractie Den Haag wil u helpen bij het behalen van een optimale gezondheid

We hopen dat we een beeld hebben kunnen schetsen van hoe wij onze chiropractische zorg in Den Haag aanbieden. Natuurlijk is de daadwerkelijke zorg die wij bieden veel complexer en geraffineerder dan de paar voorbeelden die wij geven. 

Wij willen u helpen aan uw optimale gezondheid. U bent daarom van harte welkom in onze praktijk aan de mooie Laan van Meerdervoort. Wij zitten in een prachtig gebouw op nummer 213. 

U bent hier van harte welkom!

Neem contact op

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een nieuwe klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

    Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

    nl_NL