Wat kan een chiropractor doen bij klachten door een scheef bekken?

Wanneer u klachten heeft door een scheefstaand bekken, dan is dit bij uitstek een aandoening waarbij chiropractie kan helpen. Het is namelijk bij een scheef bekken altijd de vraag wat oorzaak en wat gevolg is. Het vinden van de daadwerkelijke oorzaak van een klacht, is precies wat waar een chiropractor is getraind is.

Zijn uw klachten nu ontstaan door het scheve bekken, of is het scheve bekken nu juist een gevolg van een aanpassing van uw lichaam op de klachten?

Dat is de vraag die wij willen beantwoorden. Onze chiropractische specialisten gaan voor u op onderzoek uit, zodat wij uw klachten bij de bron kunnen aanpakken.

Contact opnemen

Wat is er aan de hand bij een scheef bekken?

Het bekken kan op verschillende manieren klachten geven. Een bekende manier is door bekkeninstabiliteit. Dit is echter niet wat we bedoelen bij een scheefstaand bekken. Bij een instabiel bekken bewegen de botdelen van het bekken ten opzichte van elkaar. Bij een scheef bekken, is de positie van het bekken als geheel afwijkend.

De linkerzijde en rechterzijde staan niet op dezelfde hoogte, waardoor het bekken niet in balans is. Het staat letterlijk scheef. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw lichaam. Op het bekken steunt namelijk niet alleen de wervelkolom. Er lopen ook belangrijke zenuwen en (slag)aderen door het bekken en zijn de benen “opgehangen” aan het bekken. 

Het bekken is dus een platform voor allerlei andere structuren. Hierdoor is een stevig bekken dat in een goede stand staat, essentieel voor een goede gezondheid. Wanneer het bekken niet recht staat, dan kan dit allerlei klachten geven.

Wat merkt u wanneer u last heeft van een scheef bekken?

Een bekende klacht bij een scheef bekken is rugpijn of een verminderde mobiliteit van de rug. Dit komt doordat de wervels een deel van hun stand en stabiliteit aan het bekken ontlenen. Wanneer het bekken scheef staat, dan heeft dit invloed op de wervels van de rug. Hierdoor zal de belasting anders worden verdeeld en zullen structuren in de rug op een niet natuurlijk manier belast worden. 

Ook kunt u klachten in de lies of benen krijgen. Door het bekken lopen namelijk zowel belangrijke bloedvaten als zenuwen. Wanneer deze door een afwijkende bekkenstand in de verdrukking komen, kan dit gevolgen hebben voor de gebieden waar ze naartoe lopen.

Bij een scheefstaand bekken (ook wel bekkentorsie of verwrongen bekken) kunt u dus klachten van uw rug, heupen en benen krijgen. Doordat ook de wervels uit balans kunnen raken, kunnen er subluxaties ontstaan die nog veel meer gevolgen kunnen hebben.

Hoe kan een bekken scheef komen te staan?

Het bekken is een stevige botstructuur, omgeven door sterke spieren. Het bekken kan dus wel een stootje hebben. Er zijn echter allerlei krachten van invloed op het bekken. De manier waarop we bewegen heeft veel invloed op het bekken. De spieren van onze rug, buik en heupen trekken aan het bekken.

Hierdoor kan de stand van het bekken afwijken. Doordat het bekken zo’n centrale positie heeft in ons lichaam, heeft het allerlei krachten te verduren. We stellen ons dan ook verschillende vragen wanneer we u onderzoeken

  • Heeft u een beenlengte verschil? Zo ja, is dit een oorzaak van de klachten of een gevolg?
  • Zijn de gewrichten tussen de wervelkolom en het bekken (SI gewrichten) voldoende mobiel? Zo nee, waarom zijn deze minder beweeglijk?
  • Is de spierspanning in de rug goed in balans? Zo nee, hoe heeft dit een relatie met de bekkenklachten?

Dit zijn voorbeelden van vragen die wij beantwoorden tijdens het lichamelijk onderzoek. Hierdoor scheiden we oorzaak en gevolg, zodat we ons echt kunnen richten op de oorzaak van de klachten.

Onze chiropractische behandeling bij een scheefstaand bekken

De behandeling bij een scheef bekken is altijd maatwerk, juist doordat er zoveel verschillende oorzaken aan de klachten ten grondslag kunnen liggen.

Binnen onze zorg kan het dus zo zijn dat wij uw wervels in balans brengen, zodat de druk op het bekken beter wordt verdeeld. Ook kan het zo zijn dat spieren te zwak zijn, misschien door een verkeerde manier van bewegen of door een subluxatie.

Door onze chiropractische zorg, komt u hele lichaam in balans en verbetert de mobiliteit van uw gewrichten. Hierdoor worden de verschillende vormen van druk beter verdeeld, waardoor het bekken meer evenredig wordt belast. 

Wij zetten uw bekken dus niet recht. Wij willen de oorzaak van de scheefstand wegnemen waardoor uw lichaam zelf weer kan herstellen en het bekken in balans kan komen.

Als gevolg hiervan verdwijnen ook uw klachten.

Chiropractie Den Haag staat voor u klaar

Onze ervaren chiropractoren staan volledig tot uw dienst. In onze praktijk hangt een goede energie, die u direct zult opmerken bij binnenkomst. Wij zijn geen plek voor zieke mensen, maar zijn een praktijk waar we de gezondheid vieren en willen stimuleren.

Wij laten u graag kennismaken met onze zorg. Wanneer u ons belt of wanneer u een bericht stuurt, dan leggen wij u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen wanneer u bekkenklachten heeft.

Neem contact op

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een bestaande klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

    Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

    nl_NL