Wij willen u helpen wanneer u in Den Haag of omstreken klachten heeft door een overbelaste nek

Ruim 60 procent van de Nederlanders krijgt ooit in zijn leven te maken met nekklachten. Deze klachten kunnen variëren van pijn en stijfheid in de nek tot hoofdpijn en uitstralende pijn richting de armen. Een van de meest voorkomende oorzaken voor nekklachten is overbelasting.

Bent u benieuwd hoe deze overbelasting kan ontstaan en op welke wijze een chiropractor in Den Haag u hulp kan bieden bij klachten door een overbelaste nek? Op deze blog leest u hier meer over.  

Contact opnemen

Wat is een overbelaste nek?

Wanneer de belasting op de nek hoger is dan de belastbaarheid van de nek, kan dit klachten van overbelasting veroorzaken. De te hoge belasting zorgt namelijk voor het ontstaan van schade aan de structuren in de nek. 

Deze schade kan acuut ontstaan, bijvoorbeeld door een klap op het hoofd waarbij de nek een grote impact moet opvangen, maar de klachten kunnen ook geleidelijk ontstaan. In het laatste geval is de schade aan de nek vaak kleiner, maar krijgt de nek onvoldoende tijd om te herstellen.

Wat voor klachten passen bij een overbelaste nek?

De klachten die ontstaan na het overbelasten van de nek zijn per individu verschillend. De meest voorkomende klacht is pijn in de nek. De pijn kan uitstralen naar de armen of het hoofd, wat kan resulteren in hoofdpijn en duizeligheid. Naast pijn is stijfheid een veelvoorkomend symptoom van een overbelaste nek. Ook kunt u last hebben van tintelingen of gevoelig zijn voor aanraking en druk.

Als reactie op de bovengenoemde klachten zijn veel mensen geneigd om de nek minder te bewegen. Dit leidt ertoe dat de klachten verergeren. U wordt daarom geadviseerd om de nek rustig te blijven bewegen.

Veelvoorkomende oorzaken van een overbelaste nek

Een overbelaste nek kan, zoals eerder genoemd, zowel acuut als geleidelijk ontstaan. In het geval van een acuut ontstane overbelasting van de nek, is een ongeluk doorgaans de oorzaak. 

U kunt in dit geval een duidelijk moment aanwijzen wanneer u last heeft gekregen van de klachten. Een auto-ongeluk waarbij u van achteren wordt geraakt is een van de meest voorkomende oorzaken voor acuut ontstane klachten aan de nek.

In de meeste gevallen ontstaat de overbelasting echter geleidelijk en is er geen duidelijk moment aan te wijzen wanneer de klachten zijn begonnen. Dit soort overbelasting is vaak het gevolg van een combinatie van verschillende factoren. 

Risicofactoren voor het ontwikkelen van overbelasting van de nek zijn onder andere stress, angst, een verkeerde (slaap)houding, het uitvoeren van bepaalde bewegingen, en het verrichten van fysiek zwaar werk.

Wat kan de chiropractor voor u betekenen?

Chiropractie richt zich op het herstellen van de balans tussen de structuren in uw nek. Onze aanpak begint met het nauwkeurig lokaliseren van de blokkades in uw nek, waarna we correcties zullen uitvoeren. 

Deze correcties worden ook wel manipulaties genoemd en brengen soms een krakend geluid met zich mee. De correcties hebben als doel om de blokkade in uw nek weg te nemen, zodat de structuren in de nek weer de kans krijgen om te herstellen. 

Het wegnemen van de blokkades is echter vaak maar een klein onderdeel van de behandeling. Er zijn namelijk, naast de blokkades, vaak andere factoren die de klachten in uw nek in stand houden, zoals een slechte houding of stress. Daarom zal de chiropractor u ook adviezen meegeven over uw leefstijl om de kans op het terugkeren van de klachten in de toekomst te verminderen. 

Tot slot zijn oefeningen vaak een onderdeel van de behandeling bij de chiropractor. Deze oefeningen kunnen u helpen bij het beweeglijker maken van de nek. Ook verhogen ze de belastbaarheid van de nek, waardoor de kans minder groot wordt dat de nek overbelast raakt in de toekomst.

Chiropractie Den Haag bij nekklachten

Heeft u last van klachten door een overbelaste nek? Bij Chiropractie Den Haag bent u aan het juiste adres. Onze toegewijde chiropractoren bieden een professioneel en op maat gemaakt behandelplan om u optimaal te kunnen helpen. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken via telefoon, mail of gebruik het formulier.

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Ik ben een bestaande klant
Ik ben een bestaande klant

Als je een nieuwe klant bent, vul dan het formulier hieronder in zodat er iemand bij ons binnen 1 dag contact met je kan opnemen.

    Mogen wij u tussen 7:30 en 9:00 's bellen?

    nl_NL